Friday/DIY-day - Omdesignade byxor

Friday är från och med nu DIY-day. Jag tycker att namnet är passande.
 
Så, i min skaparprocess har jag sneaky klämt in lite annat att måla på, kläder. Jag insåg nyligen att det var möjligt att måla på kläder med akrylfärg - tillsammans med textilmedium. Textilmediumet är skapat för att mjuka upp materialet en målar på, en kan också blanda det med akrylfärgen och jag antar att det är till för att inte akrylen ska spricka/krackelera på textilen. Av mina erfarenheter är akrylfärg näst intill omöjligt att få bort från kläder, vilket också är en bra egenskap när en vill att det ska sitta. Textilmediumet går förhoppningsvis att hitta i närmaste hobbybutik, jag hittade mitt på nätet. Bara att googla! 
Det jag använder kommer i en liten flaska och finns att hitta på Skapamer, mitt är av märket FolkArt, och färgen måste torka i 24h innan det fixeras med strykjärn. Ska fixera mina byxor dagen jag fixat (lol) ett strykjärn, vilket kommer sluta med att jag får låna ett av någon annan då jag aldrig lär köpa det. 
Såhär såg processen ut mitt i. Kaos. Det blev inte som jag tänkt mig. Jag ville att ränderna skulle bli raka, men gav upp och allt var en sörja, som i slutändan blev döballt. "Det vackra är inte perfekt". 
*Justerar behån lite diskret*
Byxorna klipptes av, jag ska låta kanterna få fransar. Jag är så så så nöjd över resultatet. 

Byxorna kom för övrigt från Monki och köptes för 50 kr på rea. Detta var ett bra tag sedan, men liknande finns alltid att hitta på andra ställen ifall någon är spekulant på att göra någonting liknande.