Friday/DIY-day - Omdesignade byxor

Friday är från och med nu DIY-day. Jag tycker att namnet är passande.
 
Så, i min skaparprocess har jag sneaky klämt in lite annat att måla på, kläder. Jag insåg nyligen att det var möjligt att måla på kläder med akrylfärg - tillsammans med textilmedium. Textilmediumet är skapat för att mjuka upp materialet en målar på, en kan också blanda det med akrylfärgen och jag antar att det är till för att inte akrylen ska spricka/krackelera på textilen. Av mina erfarenheter är akrylfärg näst intill omöjligt att få bort från kläder, vilket också är en bra egenskap när en vill att det ska sitta. Textilmediumet går förhoppningsvis att hitta i närmaste hobbybutik, jag hittade mitt på nätet. Bara att googla! 
Det jag använder kommer i en liten flaska och finns att hitta på Skapamer, mitt är av märket FolkArt, och färgen måste torka i 24h innan det fixeras med strykjärn. Ska fixera mina byxor dagen jag fixat (lol) ett strykjärn, vilket kommer sluta med att jag får låna ett av någon annan då jag aldrig lär köpa det. 
Såhär såg processen ut mitt i. Kaos. Det blev inte som jag tänkt mig. Jag ville att ränderna skulle bli raka, men gav upp och allt var en sörja, som i slutändan blev döballt. "Det vackra är inte perfekt". 
*Justerar behån lite diskret*
Byxorna klipptes av, jag ska låta kanterna få fransar. Jag är så så så nöjd över resultatet. 

Byxorna kom för övrigt från Monki och köptes för 50 kr på rea. Detta var ett bra tag sedan, men liknande finns alltid att hitta på andra ställen ifall någon är spekulant på att göra någonting liknande. 

Dagens outfit ☺

Trots denna underbart fina första verkliga vårdag i Jönköping, började dagen miserabelt, eller snarare, JAG var miserabel. Jag tog färdtjänsten och stack, behövde förtränga livet. Aspielife 4 ever.
Vart for jag? Till Myrorna!!
Jag hittade det här linnet idag. Det är ursprungligen från Vero Moda, och jag tyckte att det var döcoolt, Ugly Betty vs Velma i Scooby Doo. Två stilikoner. Byxorna är också från Myrorna, vet inte vad det är för märke. Örhängena har jag gjort själv utav tygblommor dvs ljusmanchetter. Skorna som inte syns är 20-håls Phantoms. 
 
Trots att jag mått sådär, så har jag känt mig extra fancy som kontrast. En får vara glad för det lilla som ens självbild kan ge. Har tagit en massa selfies idag. 
 
Also, remember, kidz:
 

Dagens makeup - Asymmetrical Orange

 
Ja, symmetriskt är det ju inte. Skyller på mitt ansikte.
Har använt den orangea(ste) nyansen i ögonskuggspaletten 35U av Morphe tillsammans med en fuktig sminkborste. På läpparna har jag Jeffree Star Cosmetics Liquid Lipstick i Pumpkin Pie, vilket är mitt favoritläppstift. Liiite glittrigt. Till både rouge och ögonbryn har jag den där skimriga, rosa ögonskuggan utan namn från The Body Shop. 

Dagens makeup

Tjena mittbena. Jag är sjuk idag. Kanske därför jag ser så dödlig ut på dessa selfies. Nej. Det är smink. Och jag är inte sjuk. Jag hade dock lite feber igår. Nu mår jag bättre. 
Så, vad gör en hemma? Prokrastinerar? Kanske. Är kreativ, samtidigt som en aldrig får någonting färdigt? Korrekt. 
Jag har använt:
En rosaskimrig ögonskugga utan namn från The Body Shop
Atria Flash Crayon från Linda Hallberg Cosmetics
Ögonskuggan Zakiya från The Magic Palette av Juvia's Place
Läppglans från Viva La Diva